PROJECT

The Parkhouse Gran Chidorigafuchi

This is an exclusive condominium and rental apartment building, with all units looking toward the Imperial Palace over the Chidorigafuchi moat.
The building’s design expresses respect and harmony with the historic environs of Chidorigafuchi. All units are open on the east side toward the greenery of the Imperial Palace, and the building is positioned so that none overlook the neighboring Chidorigafuchi National Cemetery. The side facing Uchibori-dori Avenue has exterior lines that harmonize with the district.
The common area on the first floor is divided into a series of spaces, each with its own distinctive character. As the visitor proceeds toward the interior, from the entrance through the lounge with its view of the inner garden, the materials and finish modulate from “hard” to “soft”, for circulation with a gradually more restful atmosphere.
Residents enjoy a high level of privacy, with multiple tiers of security and resident circulation that is completely separate from service and management circulation. The building has an earthquake-resistant structure and for safety and peace of mind is equipped with disaster prevention services for times when infrastructure services are temporarily interrupted by a disaster.

Completion 2015
Location Tokyo Chiyoda-ward
Building Use Housing complex
Site Area 2,308㎡
Total Floor Area 14,604㎡
Floors 2 basement, 14 above ground
Structure RC,partialy S(Seismic isolation)
Earthquake Resistant Structure Seismic isolation
Latest Projects
By Keyword
Filter

000 results

Building Use

Themes

Completion

Location

Awards/Prizes

Index

show more

Photo Credits
AD Graphic,SS,Koji Okamoto,Taisuke Ogawa,Kwasumi Architectural Photograph Office,Gankosha,Kudo Photo,Creative Photom,Naotada Kurozumi,Kenji Kobayashi,Tadanori Saito,Shigematu Photograph Studio,Shinozawa Architectural Photograph Offfice,Shinkenchiku-sha,Studio Bauhaus,Techni Staff,Kokyu Miwa Architectural Photograph Laboratory,Makoto Yoshid