PROJECT

Shibuya Toyu Building(Kewpie Head Office Building)

This is a reconstruction of the Kewpie Corporation Head Office on Mitake-dori, on the north side of Shibuya Station in Tokyo.
The core functions of the building are concentrated in a T shape, matching the T shape of the site. Columns are located inside the double-skin exterior, for large column-free office spaces with a high degree of freedom. Prestressed beams inside the ceiling make joists unnecessary and allow higher ceiling heights. A large eave was provided over the lower stories, expressing the stature and corporate identity of one of Japan’s leading companies. The design features various environmental technologies, including ventilated double skins on all floors and an earthquake-resistant structure that dispenses with columns on the east and west facades, allowing the maximum amount of natural lighting.

Completion 2016
Location Tokyo Shibuya-ward
Building Use Office building
Site Area 2,123㎡
Total Floor Area 14,279㎡
Floors 2 basement, 13 above ground
Structure basement SRC, above ground S
Earthquake Resistant Structure Seismic isolation
Latest Projects
By Keyword
Filter

000 results

Building Use

Themes

Completion

Location

Awards/Prizes

Index

show more

Photo Credits
AD Graphic,SS,Koji Okamoto,Taisuke Ogawa,Kwasumi Architectural Photograph Office,Gankosha,Kudo Photo,Creative Photom,Naotada Kurozumi,Kenji Kobayashi,Tadanori Saito,Shigematu Photograph Studio,Shinozawa Architectural Photograph Offfice,Shinkenchiku-sha,Studio Bauhaus,Techni Staff,Kokyu Miwa Architectural Photograph Laboratory,Makoto Yoshid